Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat XRV 650 / XRV 750 > Hamulce, kola, opony

Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 01.06.2012, 14:06   #11
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 4 godz 31 min 11 s
Domyślnie

Dostępność opon do jazdy w terenie jest zadawalająca w rozm. 18', wszystkie motocykle z nazwą "enduro" posiadają tylne koło w tym rozmiarze i można dobrać optymalnie opony w góry , na pustynie , czy błotniste śliskie tereny i cieszyć się z jazdy a nie walczyć o życie na uniwersalności E09 czy TKC i kombinować jak pojechać żeby przejechać , szczególnie ponad dwustu kilowym klocem jak Africa . W rozmiarze 17' jest to nie możliwe , producenci opon dostosowali sie do zastosowania i sposobu eksploatacji motocykli z tym rozmairem koła i wybór marny jak chcemy nie zgodnie z ich koncepcją pojeździć .
To w zasadzie główny powód dla którego taka wymiana ma korzyści . Jeśli jeździmy po czarnym to nie ma sensu zmiana , w rozmiarze 18' do jazy po czarnym jest tylko Pirelli Scorpion z dostępnych u nas , z czego posiadacze np. LC8 nie są zadowoleni . Dochodzą jeszcze inne zalety , ale to temat o oponach a nie technice jazdy po krzaczorach i różnicy w rozmiarze w stosunku do nawierzchni , dla mnie różnica między 17 i 18 jest znacząca , być może dla innych znikoma . Wszystkie to poprawianie konstruktora musi mieć odzwierciedlenie w tym co chcemy z moturem robić i gdzie jeździć . Rozpisałem się .... .
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania