![]() |
![]()
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
leżę.
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Mieszkam w Szkocji
Motocykl: XL 600 V by Hans
Przebieg: 73k
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 10 godz 33 min 39 s
|
![]()
Witam,
Polecam szczególna uwagę zwrócić w tabeli opłat na prowizje od transakcji walutowych. Ta przeważnie jest wyrażona jako procent od transakcji, więc na wyciągu nie bedzie widoczna (bo bank używa po prostu innego kursy wym)... Nie ma czegoś takiego jak bezpłatne korzystanie z karty za granica ![]() Karty kredytowej nie należy używać do wypłaty gotówki z bankomatów!!! Pozdrawiam Zenon |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Na forum travelbitu temat jest wałkowany na bieżąco.
Polecam tam zajrzeć. |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: brak
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 18 godz 31 min 36 s
|
![]() ![]() Uwaga, uwaga! Zanim użyjesz swojej karty w bankomacie, oddasz sprzedawcy żeby przeciągnął po czytniku albo podasz dane przez Net, sprawdź, obwąchaj i wymacaj co i jak. Kilka dni temu dowiedziałem się że jakiś bystry człowiek ogołocił w trzy dni moje konto. Zakupy robił ...w USA Podejrzewam że karta została skopiowana na wakacjach 2012, kiedy płaciłem w sklepie, wyżymałem z kasy jakiś podły bankomat albo zniknęła mi z oczu karta kiedy ją oddałem sprzedawcy żeby wsunął ją do szpary płatniczej... W naszej krainie karty nigdy nie używałem. Piszę ten post ku przestrodze. Pilnujcie swoich nowoczesnych, elektronicznych portfeli a złodzieja-informatyka niech pokręci lunbago... Bodaj by go chudy byk przez okno weneckie drewnianym ch...m wypier....ł!!! P.S Zbieram suchy chleb, przyjmę zwierzątko na przechowanie ( może być hodowlane), posprzątam w lodówce w godzinach pracy właścicieli, nadam cenne przesyłki-szybko, solidnie, na pewno ![]() Dla ścisłości, choć nie ma to znaczenia w tym przypadku, konto mam w mBanku a podrobiona karta to MasterCard.
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 6 min 2 s
|
![]()
Wogóle mBank ostatnio się zeszmacił.
![]() Niestety bajka w mBanku się skończyła. Mam w planie zmienić bank, bo m już przegina ze zmianami co 5minut i obniżaniem oprocentowania i dorzucaniem kolejnych ograniczeń. ![]()
![]() |
#16 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Jak Cie ogolocili powinieneś miec zwrot z banku, oszustwa są na ryzyku banku. Mbank łączy sie z multi stad te zmiany. Polecam skonsolidowac wpływy pary (jak kto ma partnera) i zawarcie umowy na jedno konto VIP potem automatem rozdzielenie kasy do ulubionego banku.
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Warszawa
Motocykl: osioł
Przebieg: -666
![]() Online: 1 dzień 2 godz 36 min 19 s
|
![]()
Też bym sobie mBank darował. Nie dość, że zlikwidowali bezpłatne wypłaty za granicą, to ich kurs sprzedaży obcej waluty jest niekorzystny (kupowałem ostatnio coś z Niemiec i USA, więc niestety wiem z pierwszej ręki).
Bezpłatne wypłaty z bankomatów za granicą oferuje teraz na pewno Deutsche Bank na koncie dbNet, ale jeszcze nie wiem czy kursy używane do przeliczania waluty są korzystne czy też robią człowieka w bambuko. Kiedyś Polbank miał dorbą ofertę dla płatności bezgotówkowych za granicą, bo przeliczał wg kursu MasterCarda bezpośrednio z waluty docelowej na PLN z pominięciem euro. Nie wiem jednak czy teraz po przejęciu przez Reifeissen ta oferta jest nadal aktualna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2010
Miasto: Wlkp
Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750
Przebieg: od nowa
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 5 godz 32 min 0
|
![]()
GOTÓWKA !!! to podstawa. Karta , a nawet dwie jako zapas . Ja mam Visa CITI Banku . Nigdy i nigdzie nie miałem problemu z tą kartą . Prowizja za wypłatę jest , ale mieli przyzwoity kurs ( bywało na wyjazdach , że lepszy jak w kantorach w PL ) . Co z tego , że jakiś bank ma wypłatę bez prowizji . Ogolą ciebie przy przeliczaniu. Moim zdaniem trzeba patrzeć nie tylko na prowizję ale nawet bardziej na spred .
![]() |
#19 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Hej. Mbank ma ofertę za 5 zł masz darmowe wypłaty w kraju i zagranica oraz wliczona w to opłata za kartę.
![]() |
![]() |
#20 |
Łowcy z Łopola
![]() |
![]()
Od 1 kwietnia darmowe wypłaty w PL i zagranicą zaoferował Alior Sync.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Wieczór Podróżnika w Rzeszowie | ruda | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 9 | 01.03.2013 16:34 |
Albania w Klubie Podróżnika | endurance | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 14 | 03.02.2009 10:03 |