Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Wszystko co chciałbyś wiedzieć o motocyklach innych niż AT > Inne - dyskusja ogólna

Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 14.01.2014, 21:26   #1
gruby
gadzik

gruby's Avatar

Miasto: Człuchów
Motocykl: ktm adventure
gruby jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 5 godz 20 min 23 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał dopra Zobacz post
No wlasnie, to jest DUZY argument, 990 pali srednio prawie 2x wiecej niz 800GS, co na dalekich wyjazdach jest niebagatelnym argumentem przemawiajacym na korzysc BMW. Po co mocne felgi I zawieszenie jak w crossie jak to sie przyda na wyprawie raz, albo wcale.

Trochę przesadziłeś z tym spalaniem, zaraz 2x więcej , mój jest na gaźnikach i nie przekracza 6 L , jak ktoś jedzie spokojne 5,5 L to jest realne , tylko nim za bardzo się nie da jeździć spokojnie
1090 R
790 R

Ostatnio edytowane przez gruby : 14.01.2014 o 21:49
gruby jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14.01.2014, 21:56   #2
ktm

Motocykl: nie mam AT jeszcze
ktm jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 6 dni 4 godz 24 min 5 s
Domyślnie

Cały czas ten sam temat. Do jazdy w terenie ludzie wymyślili lżejsze sprzęty. Podczas wypadów turystycznych raz , że motocykl ma na grzbiecie z 15-20kg bagażu a dwa nikt o zdrowych zmysłach nie pcha się w kłopoty szarżując 5000tys. km od domu.
ktm jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 15.01.2014, 09:58   #3
Michal

Michal's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Warszawa
Motocykl: LC8 1290 Super ADV R i WFM
Michal jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 23 godz 23 min 18 s
Domyślnie

Cytat:
Trochę przesadziłeś z tym spalaniem, zaraz 2x więcej , mój jest na gaźnikach i nie przekracza 6 L , jak ktoś jedzie spokojne 5,5 L to jest realne , tylko nim za bardzo się nie da jeździć spokojnie
Zgadza się to racja, że przy spokojnej jeździe kat jest w stanie zmieścić się w 6l, ale jak będzie z toba jechało f800 to ono spali w tych warunkach zdecydowanie poniżej 4l.
Mam w domu i LC8 i F800, często jeździmy razem z moją ładniejsza połową, więc porównanie w tych samych warunkach.
Nie zmienia to faktu, ze f800gs to bardzo nudny, do bólu poprawny motocykl, nie trzeba być jednak ekspertem, żeby dostrzec różnice w konstrukcji pomarańczy i bmw, nie ma najmniejszych szans, żeby bmw znosiło tak brutalne traktowanie jak ktm, jest to dużo delikatniejszy motocykl.

Cytat:
O owiewkach
Co do plastików w KTM to raczej nie ma co się sugerować, nie istnieją żadne zamienniki, ani podróby, wiec każdy będzie oryginalny, co najwyżej będzie lakierowany. W KTM plastiki są bardzo wytrzymałe, więc rzadko zachodzi konieczność ich wymiany. Pasowanie faktycznie odbiega od perfekcji.
Stary 15.01.2014, 11:59   #4
Orzep
Zwykły przechodzień...

Orzep's Avatar

Miasto: DW
Motocykl: GS12y
Orzep jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
Domyślnie

Ex, aż ciężko mi uwierzyć, że podczas jazdy z twoich 3ech fimlików - felgi w GSie800 by się pogięły!
Zapewne są one "słabsze", zapewne zawiecha też gorzej wybiera jak WP...
Jednak chodzi mi o demonizowanie "zapałkowego" wykonania GSa względem KTMa!
Demonizowanie, bo i tak 90% posiadaczy dużej Pomarańczy, jeździ nie wykorzystując jego potencjału konstrukcyjnego!
Jednak na forach krzyczą jaki, to mocny, cudny jest względem plastelinowego GSa!
GSem800 jeździli by podobnie i to bez szwanku...
Wady i zalety każdy z nas, Dyskutantów - zna tych motocykli...teoretycznie

Pozdro Orzep
p.s. GSa12ego nie ma co porównywać, bo przód wogóle "nieRobi" względem tradycyjnych.
Jednak zdarzało mi się w podobnych, kamieniowych klimatach jeździć, a właściwie się przemieszczać na aluminiowych felgach GS12 i też bez uszczerbku.
Kwestia prędkości...

Zasady Postowania