![]() |
#101 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Podlasie
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 6 dni 23 godz 8 min 8 s
|
![]()
Jeźykowa wioseczka !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 11 godz 31 min 4 s
|
![]()
Och Karolina,wierze w użycie pomarańczowego lakieru.Żądam dowodów
![]() Buraki pastewne dobre są ![]() ![]()
![]() |
#103 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Karolajna...
Fish&chips na plazy..blee.. namawiam- wiecej tego nie jedz ![]() To dobre tylko na wojnie jak niczego innego do zjedzenia nie ma w poblizu ![]() Podroze ksztalca a Anglia nie jest taka meczaca jak Londyn. Mozna znalezc miejsca i czasy przeplatajace sie ze soba. Wrzuce kilka fotek z ostatnich wycieczek z wybrzeza N/E. Mi sie podoba poszarpana linia brzegowa, ktora przy dobrej widocznosci mozna sycic oczy. Jesli ktos lubi odpoczywac przy otwartych przestrzeniach i szukac inspiracji dla wyobrazni, to godne polecenia sa Whitby,Scarborough,Filey,Hornsea i inne . To sa tereny dla "wilka". Wiatr,morze,gory,doliny i wijace sie w nieskonczonosc podmiejskie i wiejskie drogi biegnace blisko morza po calej linii brzegu.Mozna tez uzyc public path ( z rozsadkiem) i znalezc urokliwe zakatki. Juz sam York jest wspanialym zabytkowym miastem, z wkomponowanymi ruinami zamkow i cytadeli wpisanymi w miasto. Doslownie. Wspaniala Katedra ( obecnie w remoncie) przyciaga turystow z calego swiata.Prawdziwa uczta dla milosnikow zabytkow najwyzszej klasy. A Londyn..coz,jeszcze kilkadziesiat lat temu doslownie splywal gnojem z kazdej dziury.Potworny scisk, napiecie i zanieczyszczenie powietrza,drogie nieruchomosci itp..Tylko kilka parkow i nieliczna otwarta scape. Margaret Thatcher i jej nieustepliwy sposob rzadzenia dokonaly postepu, dzieki ktoremu teraz miesiecznie przylatuje do UK miliony zwiedzajacych. Nie stalo by sie to, gdyby budowle zabytkowe i ich klasyfikacja nie byly dobrze oznaczone,skatalogowane itp.A sa.Nie stalo by sie to tez, gdyby Anglicy nie czuli nad soba surowego Prawa. Ich elokwencja i dobre maniery sa wprost proporcjonalne do gwaltownosci ich natur a mozna to latwo sprawdzic-co tez zrobilem ![]() National Heritage, National Trust i inne organizacje zostaly powolane, by ulatwic zwiedzajacym odnalezienie nawet tych obiektow, o jakich jeszcze nie slyszeli ![]() Jestem niemal pewien , ze my w Polsce nigdy nie osiagniemy tego poziomu organizacji spolecznej, ktora tak przyciaga osoby majace dosc krajowego burdelu i politycznych przepychanek, by tu zyc, pracowac i ..traktowac ten kraj jako "skocznie".Bo stad wszedzie blisko samolotem. Kilka fociszy, a jak Gospodyni watku zechce do dam kilka wiecej Metalowy dziadek i organiczny maly lodojadacz Chatka 50 mil na N/S od York. Ludzie nadal tak sobie zyja.kto powie ile osob widac na fotce? Klif. Mialem okazje zobaczyc jak osuwa sie zbocze.Bylem jakies 2km od tego. Zwaly ziemi i skal runely w dol a po kilku sekundach uslyszalem gluchy odlos i wibracje w ziemi...pomyslalem- " sporo czasu uplynelo miedzy tym gdy zobaczylem jak sie zapada a tym jak uslyszalem dzwiek..hmm.. to chyba dlatego , bo uszy sa dalej niz oczy..." ![]() Ostatnio edytowane przez zipo : 09.02.2014 o 17:02 |
![]() |
![]() |
#104 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2009
Miasto: Frankfurt/M
Motocykl: Elefant 944ie
Przebieg: 54420
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 12 godz 4 min 21 s
|
![]()
Tak se rozmyślam gdzie w wakacje pojechać. Między innymi jest Anglia i chyba w tą stronę będzie to szło. Po zdjęciach tak się zdecydowało.
![]() Po Irlandii trochę śmigałem różnymi moto i same te dróżki wiejskie w ch. frajdy sprawiają. ![]()
![]() |
#105 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 22 godz 57 min 46 s
|
![]()
Fajne rzeczy piszesz o Anglii, znasz ją od podszewki
![]() Może ciekawie byłoby zrobić drugi wątek, taki właśnie angielski w pełnym słowa tego znaczeniu? O pięknych zakątkach, ciekawych drogach, miejscach, które warto zwiedzić... o ludziach, o kulturze. Widzę duży potencjał w Twoich opowieściach, a pewnie znajdzie się wielu wyspiarzy, którzy chętnie coś od siebie dorzucą w tej kwestii, szczególnie że gro z nich jest mobilnych ![]() Ja jestem ignorantką w wielu kwestiach. To, co dla innych jest ważne i ciekawe, dla mnie niekoniecznie. Za to mam swoje dziwne, małe przyjemności, które też nie każdy rozumie ![]() Co o tym myślisz? Cenię sobie bardzo Wasze komentarze ![]() A tu na pomarańczowo, dla żądających dowodów... Uwaga! Mój pomarańczowy potrafi się przerzucać na to, co aktualnie pod ręką. ![]()
![]() |
#106 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 11 godz 31 min 4 s
|
![]()
Mogę wysłać Ci klamki do lakierowania ?
![]()
![]() |
#107 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Powiem jak jest-
Prawdopodobnie ,nie zamiescilbym zadnego wpisu w/w temacie gdyby nie Ty. Karolajna , uwazam ze piszesz fascynujaco,ciekawie ale dla czytelnika jak ja najwieksze znaczenie ma to,iz Twoje slowa sa czyste. Wyczuwam w nich zew wolnosci i szacunek do zycia. Nie wyczuwam tu lansu i pozer-factory. Jesli nie masz nic przeciwko i Admini nie zamierzaja wydzielac z tego watku wpisow to wolalbym kontynuowac u Ciebie. ![]() Pasuje mi atmosfera dokladnie "tu". Bede dodawal od siebie wpisy o zyciu,ludziach,wszystkim co wiem . Licze jednak na Twoja tworczosc,bo to ta- inspired me. Wzor I kolory na klamkach sa miodzio! Mozna to dodatkowo utrwalic specjalnym lakierem bezbarwnym by przyciagalo uwage na dlugie lata. A...napisz do czego uzywasz krokieta z miesem gdy malujesz? ![]() Fajny zestaw. Jutro zaladuje kilka kolejnych fotek. Ostatnio edytowane przez zipo : 09.02.2014 o 23:56 |
![]() |
![]() |
#108 |
Miasto: Tychy
Motocykl: Tiger 855
![]() Online: 20 godz 23 min 38 s
|
![]()
WOW! ale zaje**ste klamki
![]() Czy Wy też uważacie że gdyby kobiety zajęły się lakiernictwem mogłoby być naprawdę ciekawie? ![]() Wysyłane z mojego HTC Desire HD A9191 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Ponownie Kotlina Kłodzka :D
Motocykl: RD07 mit VW parts :D
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 15 godz 9 min 23 s
|
![]()
Bo najważniejsze w wycieczce nad morze jest Fish&Chips. W Szkocji bardzo mi smakowały.
![]() |
#110 |
....OLEJ....
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Pniewy-Londyn
Motocykl: RD07a
Przebieg: 6006 km
![]() Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 17 godz 45 min 3 s
|
![]()
Miło sie czyta wspominając minione chwile..
![]() Musze napisać że super sie razem latalo. To ze nie stracilismy prawka to normalnie jakiś cud! Masz dar Karolino do pisania, oj masz... Ps. Powodzenia w szukaniu pracy. |
![]() |
![]() |