![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Bielsko Biała
Motocykl: TA 600/rd03
Przebieg: 48ooo
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 9 godz 36 min 57 s
|
![]()
Racja. DR 650 może się wydawać lepsza bo: Mocniejszy silnik, lżejsza, lepszy zawias w standardzie. Ale ceny DR-ek powalają na kolana. No i mało ich- jak na lekarstwo. Jak bym miał wydać 8 czy 10 tyś na dobrą DR-kę to naprawdę wolę kupić paździerza XT i włożyć lepszy zawias. Poza tym silnik XT, pomimo, że ciut słabszy, ma o wiele większą kulturę pracy i jest trwalszy. No i jeszcze drobny szczegół: Seryjna kanapa w XT 3TB jest dość wygodna. Można od bidy nawet we dwójkę kawałek przejechać. DR pod tym względem to pojazd dla twardzieli.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
|
![]()
Nie napisałem, że DR650se ma nietrwały silnik, tylko, że XT ma bardziej od niej pancerny piec. Porównanie mam, bo ja już drugiego XT-ka tresuję a u Lupiego i w BB cały gang DR-ek!
![]() Moim typem było by stare XT (z lat '80-tych: złote koła, alu wahacz itp.) z silnikiem od 3tb. Wszystko pasuje, trzeba niestety przełożyć silnik z osprzętem i elektryką (moduł, cewki, wiązka elektr.) Można kupić tego strupa z pierwszego postu, wytargować go za 3.5 tyś i potraktować jako dawcę narządów. Poszukać starego xt (przed '90 rokiem) z prostą ramą i zawiechą i posklejać to do kupy. Potem sprzedajesz to co zostanie i wychodzi jakieś 7 tyś taka zabawa w finale. I jeszcze sobie można zrobić wersję z rozrusznikiem i kopką jednocześnie. Kolega z BB ma takie coś i to naprawdę ma sens.:-) Ostatnio edytowane przez Marcin-BB : 07.02.2015 o 16:54 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: zarzyca/strzelin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 10 godz 20 min 43 s
|
![]()
kupilem kilka SE ponizej 4kzl
w dwoch przypadkach potrzeba bylo wymienic lancuszek rozrzadu , w jednej z przebiegiem 30kkm nawet tego nie trza bylo robic ![]() tak ze da sie , spokojnie , tyle ze trzeba byc czujnym :P
![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: May 2013
Motocykl: xtz660 Ténére/XR650R
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 15 godz 2 min 5 s
|
![]()
Pewnie chodzi o coś bardziej jak ta
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Miasto: Gdynia
Motocykl: RD 03, LC4 ADV
Przebieg: x83000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 10 godz 24 min 45 s
|
![]()
Fassi Prince, myślę że o te modele chodzi, 43f, 2kf, 1vj, 3AJ, 34l (? Chodź tu sporo części różni się od reszty)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
Taka:
http://www.motorcyclespecs.co.za/mod...xt600%2085.htm Waga 144 kg z paliwem. "Nowa" 3tb po '95 roku prawie 170 kg. ![]() A te babcie miały większy skok zawieszeń, większy prześwit, że o pancernej misce pod silnikiem nie wspomnę. Kopka nie jest problemem, bo nawet taki świeżak jak ja odpala to bez problemu- o ile sprzęt w pełni sprawny i wyregulowany. A jak kogoś zmęczy kopanie to silnik z 3tb można za około 2 tyś kupić kompletny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Miałem dawno temu niebieskiego XT-ka na złotych obręczach z 89 roku i to na nim zaczynała się moja przygoda z krzaczoarami . Postawiłem go wtedy w garażu obok fajerblejda i zastanawiałem się jak to jest jak się ma mokro w butach i wszystko oblepione błotem
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Yamaha TDM 850 czy Yamaha Super Tenere ? | Kubaandcom | Yamaha | 48 | 21.04.2022 15:05 |
Yamaha XT600E | mihoo | Lejdis | 21 | 21.09.2014 20:50 |