![]() |
![]()
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 | |
Turysta DualSport
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Motocykl: KTM 1200 6T
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 4 godz 17 min 43 s
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 3 dni 22 godz 8 min 57 s
|
![]()
Człowiek uczy się całe życie . Czy to oznacza że jadąc z małżonką , motocyklem na przyczepie , granicę musi przekraczać moja małżonka , bo akurat nie ma Kat A . Ciągnąć dalej , jak będę jechał sam to mnie nie przepuszczą z moim motocyklem , samochodem i przyczepą , zmuszając mnie do wynajęcia kierowcy w celu przekroczenia granicy?
Przyjmuję że nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego , w końcu człowiek urodził się w Polsce i absurdy życia codziennego często go dotykają , może trzeba temu Turkowi mówić wyraźnie że jedziemy z Lechistanu, może będzie łatwiej 😉 Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2013
Motocykl: DL650, XT660Z
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 21 godz 12 min 41 s
|
![]()
A co z motocyklem w leasingu i do tego na lawecie? Próbował ktoś? jak dobrze pójdzie to mnie to czeka w sierpniu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Germany
Motocykl: CRF1000D+Cegla+Czelendz
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 5 dni 17 godz 42 min 17 s
|
![]()
Napisz do bliźniaka. On chyba będzie ten temat przerabiać w tym roku.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2008
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 3 godz 21 min 39 s
|
![]() Cytat:
![]() Ambasada to ....placówka dyplomatyczna a nie urząd celny Ambasada może ci i napisać co chcesz - ale nie gwarantuje to że nie będzie problemu, że będzie to honorowane. Mają przepis - jeden człowiek, jeden pojazd - w Turcji nawet z tego co wiem jest tak - bo pojazd kiedyś wbijali Ci do paszportu że nie mogłeś np wjechać pojazdem, następnie powiedzmy zostawić go na parkingu i wrócić "na chwilę" do Polski np samolotem - bo by Cię nie wypuścili z kraju - pojazd widnieje wbity w Twój paszport i musisz nim opuścić kraj. Zawsze tak jest w krajach w których łatwo pojazd może się rozpłynąć po przekroczeniu granicy - chronią w ten sposób przemyt W Mauretanii np też wbijają Ci pojazd jakim wjeżdżasz do Twojego paszportu Inne kraje stosują cdp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Hajnówka
Motocykl: Ktm 690r bmw rt
Przebieg: mały
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 4 dni 4 godz 45 min 4 s
|
![]()
W 2011 roku nie wbijali nam żadnych pojazdów w paszport ja wjeżdzałem t4 i na lawecie stał mój motocykl i nie wbili mi ani motocykla ani auta. Może było tak wcześniej bo na takich granicach zmieniają się zasady wjazdu dość często. Info z ubiegłego lata słabo sie może mieć do wjazdu w tym roku. Najgorsze jest to ze ambasada udziela często mało rzetelnych informacji i wcale nie gwarantuje to wjazdu bez problemów. Ale i tak uważam że to świetny pomysł lawetą do Gruzji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()
nie jeden już na to wpadł że to dobry pomysł - tylko pokaż mi takiego który przejechał z większą ilością moto do Turcji
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
![]()
a tak swoją drogą - podobnie przechodził ....chyba nick - Zbyszek Afryka
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
|
![]() Cytat:
Jedziecie do Niemiec z 5 motkami na przyczepie - i co ![]() ![]() Przecież tak to każdy przemytnik przewiózł by całe kontenery pojazdów I co to za tłumaczenie że to koledzy dali, z żoną jadę itd To ja równie dobrze wezmę kontener papierosów i też powiem że dla kolegów wiozę Wszyscy zapomnieli już jak to było przed Schengen ![]() Spróbuj wjechać nawet na Islandie ![]() Każdego jednego kraju poza UE - wszędzie albo są problemy - i na razie się daje bo w danym kraju jest burdel i pogranicznicy przekupni albo już się nie da |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 10 godz 44 min 19 s
|
![]()
Właśnie... Szparag, do tablicy
![]() http://www.stajniamotocyklowa.pl/wyj...ierpnia-2015-r tak mi właśnie świtało, że już raz tam był. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Kosowo - problemy na granicy | Poncki | Przygotowania do wyjazdów | 50 | 20.08.2019 09:55 |
Jakie tarcze, jakie klocki przód RD04? | Łysy | Hamulce, kola, opony | 27 | 23.09.2013 11:26 |
przekraczanie granicy na motocyklu | mckrzysiek | Przygotowania do wyjazdów | 6 | 27.07.2008 20:32 |