![]() |
![]()
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 |
![]() |
![]()
ja nie myje - nie wiem jak inni
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Warszawa
Motocykl: oby złodziej kulasy połamał
Przebieg: :(
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 18 godz 11 min 26 s
|
![]()
Jeśli np. dysza jest przytkana, kanały niedrożne, przepustnica zasyfiona a powietrze fruwa bokami to nie wyregulujesz dobrze takiego gaźnika a co za tym idzie synchronizacja nie ma sensu.
![]() |
#13 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Wlkp.
Przebieg: rosnący
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 10 godz 42 min 2 s
|
![]()
druga sprawa, jak coś dobrze działa to tego nie rozkręcamy, żeby później nie było kuku
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
![]()
cyt. druga sprawa, jak coś dobrze działa to tego nie rozkręcamy, żeby później nie było kuku
to rowniez delikatnie probowalem zasugerowac ![]()
![]() |
#15 |
|
![]()
Wiesz. membrana działa dobrze do momentu pęknięcia.
![]() |
#16 |
![]() |
![]()
strasznie pesymistycznie do tego podchodzisz...
![]() |
#17 |
|
![]()
w AT pękła membrana
w KTM zdążyłem wymienić jak już wskazywała na stan "zaraz mnie szlag trafi". ![]() Nie no pesymistycznie czy nie pesymistycznie zmierzam do tego, że przy synchronizacji warto rozebrać to na części, sprawdzić, wymyć złożyć i potem regulować. Wiele dziwnych problemów w AT wynika z nieprawidłowej pracy gaźników, a jazda np. na zubożonej mieszance może się kiepsko skończyć po dłuższym czasie. Trzeba dbać o sprzęta. A gaźnik to nie prom kosmiczny ![]()
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: brzeg
Motocykl: rd07 94 - byla , ro04 90-92 jest , rd07 94 byla
Przebieg: 79kkm
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 5 godz 8 min 35 s
|
![]()
Pytanie do Szynszyla jak demontujesz TPSa. Odkrecasz od podstawy te sruby torxowe z kolkiem czy cala podstawa od gazniora wraz TPS. Tam jest jakos sprężynkami namotane. Gdzie jest mniej inwazyjnie i bezpieczniej ? Miałem tradycyjnie myc ale trafia się okazja do wrzucenia do ultradźwiękow to trza sie pozbyć tego ustrojstwa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() |
![]()
odkrecam 3 sruby krzyzakowe trzymajace blaszke na ktorej jest osadzony TPS. o zadnych sprezynkach przy TPS nic nie wiem.
![]() |
#20 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Tarnowskie Góry
Motocykl: TT800XC 2011
Przebieg: 147000
![]() Online: 3 tygodni 5 dni 13 godz 6 min 57 s
|
![]()
A ja mam pytanie o aircut.
Do rd 03 i 04 są zestawy naprawcze. A co z rd07? Jak sprawdzić ich kondycję? Bo tak tylko je odkręcam, potem przykręcam... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Czyszczenie gaźników ultradźwiękami | rambo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 15 | 09.04.2014 00:33 |
Czyszczenie zbiornika ??? | suchy | Uklad paliwowy i wydechowy | 6 | 22.04.2013 00:48 |
Czyszczenie - ogólnie | jorge | Regularne czynności serwisowe | 35 | 02.04.2012 07:41 |