![]() |
![]()
|
Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki Montaż i demontaż elementów jak: panele boczne, czacha, owiewki, szyby, kanapy, deflektory, lusterka, osłony goleni, błotniki, naklejki, zegary i linki– tylko oryginalne rozwiązania! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]() Cytat:
Fajny patent zwłaszcza z tym "dalej - bliżej". Mam uwagę wszakże. Worek mocuje się 3m trokiem na krzyż. W poprzek a czasmi wzdłuż (solo, teren). Było by super abyś na bagażniku imieścił jeszcze oczka z drutu na przeplecenie tej taśmy. z boku lub od dołu. Jesli ktos używa trokow tych co są razem z workiem (dwa równolegle) do wykorzystania byłu by te same oczka. Ten dodatkowy trok przydaje się do zamocowania np kurtek czy spodni jak za ciepło jest. No i pytanie dotyczące integracji bagażnika z PIERWSZYM od przodu mocowaniem do motocykla. Ten uchwyt jest zwykle punktem montażu stelaży bocznych. Chodzi o to czy mozna pod Twój bagażnik (pod uchwyty) wsadzić najpierw stelaż i na wierzch przykręcić bagażnik? u mnie ta łapa wyglada tak: IMG_3103.JPG IMG_3100.JPG
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Żernica prawie Gliwice
![]() Online: 6 godz 14 min 47 s
|
![]()
Jestem zainteresowany. Czekam na szczegóły. Pamiętaj o stelażu jak pisał Podos.
![]() |
#33 |
dziad barowy
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: bielsk podlaski
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 12 godz 35 min 47 s
|
![]()
witam.
Podosku. narysuj na którymś zdjęciu gdzie takie troki miałyby się znajdować. mam dwie torby po 50 litrów louisa i polo. pomierzę rozstaw pasków i też coś pomyślę z mocowaniem wzdłuż i w poprzek ![]() z tą kompatybilnością ze stelażami bocznymi to nie mogę obiecać jak to wyjdzie. wyjaśni się dopiero gdy ktoś to spróbuje założyć. dziś wieczorem wrzucię jeszcze fotkę tego mocowania. jest tam kawałek kątownika 20X20mm przykręconego ramieniem do góry i do tego wspawana jest rurka. jeżeli te zagięcia blachy mocującej w twoim stelazu w kształcie litery C są skierowane do dołu to powinno grać.
![]() |
#34 |
|
![]()
dobra. skrobne coś.
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 3 godz 37 min 39 s
|
![]()
Swietna sprawa
![]()
![]() |
#36 |
Cały czas się uczy
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Płock
Motocykl: Varadero
Przebieg: 50000
![]() Online: 1 miesiąc 4 dni 16 godz 12 min 51 s
|
![]()
Dla mnie świetny. Poproszę nr konta i wysokość opłat. Pozdrowienia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
|
![]() Cytat:
WERSJA WZDLOZNA.JPGIMG_8799.JPG W ustawieni klasycznym wuobrazam sobie podejscie tak jak z kuferm - "blizej dalej" czyli dwa komplety uszek do ktorych mozna dopiąć sie zarowno oryginalnymi trokami jak i dlugim trokiem "na krzyż" Szerokość między parami uszek tez gdzies pomiedzy 27-35cm. Odległość międzu nimi nie mniej niż średnica worka czyli ok. 35cm worek ma 80 cm długosci jest wszystko? WERSJA POPRZECZNA.JPGIMG_4211.JPG
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) Ostatnio edytowane przez podos : 20.03.2009 o 22:35 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
|
![]()
aha, da sie zapiąć kanapę z tym "uchem" tuż za nią? A jak bedzie nieco wyzsza niz oryginał?
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
dziad barowy
Miasto: bielsk podlaski
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 12 godz 35 min 47 s
|
![]()
witka.
bagażniki są pomalowane i gotowe do wysyłki. nie dospawywałem tych uszek o których pisał podos bo uznałem że nie da się wszystkim dogodzić. każda torba jest inna. jak ktoś będzie mocno chciał to sobie dospawa. to chwila roboty. jak zacznę dospawywać każdemu według torby i upodobania to ktoś w końcu poprosi o bagażnik z napisem "ELVIS". jest jeden wariant bez cudek i koniec!! za kilka dni będę miał mocowania GIVI czyli grzybki i zatrzaski. będzie można kupić w komplecie. co do ceny którą kiedyś podałem (150zł) to się mocno pomyliłem. myślałem że to prosta robótka a się okazała bardzo czasochłonna. więcej z tym zabawy niż ze stopką centralną. tak żeby wszyscy byli zadowoleni powiem 250zł. może i dużo ale aby zamocować kufer na oryginalnym bagażniku trzeba kupić płytę givi e 200 i "kliny" co razem kosztuje około 200zł i dalej kufer się majta i bagażniki pękają. taniej mi się nie opłaca robić. sory że tak rozczarowałem. decyzja należy do was. dodałem zdjęcia po malowaniu. http://picasaweb.google.com/dziadbarowy/Bagaznik#
![]() |
#40 |
Miasto: Köln/Opole
![]() Online: 1 dzień 6 godz 58 min 58 s
|
![]()
fajny bagaznik , no kupowalem niedawno five stara do cb 750 i placilem 109 euro ! tylko te spawy w tym na zdieciu jakos wloskie nie japonskie hehe
![]() ale za 250zl to napewno okazja !!!! tylko kupowac ! ps: sezon sie zaczyna a wiec w droge ..(jak narazie w tym sezonie zrobilem tylko 6.000km ale do pazdziernika daleko) http://freenet-homepage.de/hrecords/attractions.html
VFR 1200 XD Ostatnio edytowane przez dj.1 : 05.04.2009 o 23:25 |
![]() |
![]() |