![]() |
#191 |
Gość
Online: 0
|
![]()
Tommi. Ale widzisz - to były drogi legalne. Mialem na gps je zaznaczone. Mogło się zdarzyć na nielegalu. Jeżeli tak to się nie wypieram i nie jestem z tego dumny.
|
![]() |
![]() |
#192 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Kielce
Motocykl: Dziczyzna
Przebieg: ustalam
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 3 dni 14 godz 40 s
|
![]()
Sam tytuł jest lekko "stronniczy" - bo jak rozumiem, każdy, nawet Ziarko czyli reprezentant LP widzi różnicę w jeździe "po lesie" i jeździe "po drogach w lesie". Sam czasem jeżdżę (jeździłem
![]() Sam jestem zwolennikiem edukowania ludzi ale i nieuchronności kar z jednym małym "ale"...prawo powinno być dla ludzi a więc i dla użytkowników lasu, nie tylko jego nadzorców (bo LP są nadzorcami). Na razie jednak mam wrażenie, że mało jest dobrych dyskusji a dużo więcej przepychanek, które wlewają cement do betonowania swoich stanowisk - LP się bronią przed czymkolwiek nowym a wszelkiej maści "offrołdowcy" chcą coraz więcej wolności. Kary powinny być nieuchronne i odstraszające ale składanie na nie leczniczych właściwości dla całego offrad-społeczeństwa jest utopijne. Kary nie są jedynym a już na pewno nie najlepszym elementem wychowawczym. W moim odczuciu wszystkie drogi w lasach powinny być udostępnione dla motocykli spełniających normy hałasu a złapanie na jeździe poza drogami lub sprzętem niezarejestrowanym lub niespełniającym norm surowo karane ALE wcześniej nasze dzieci powinny mieć od nas przykład, jak zachować się w lesie, nad rzeką - tak ot, jak człowiek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
![]() |
![]() Cytat:
Jeżeli będę musiał zapłacić mandat to zapłacę. Spotkałem raz leśniczego - pogratulował, że nie uciekałem, a zatrzymałem się porozmawiać - wpisał mnie w kajet i umówiliśmy się, że przez rok się nie zobaczymy na jego terenie. Słowa dotrzymałem. Wszytko jest dla ludzi, a że nie wszyscy są idealni... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2017
Miasto: Koszalin
Motocykl: Frędzel; Advenczur
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 23 godz 23 min 17 s
|
![]()
Ziarko
Zdjęcie, które wkleiłeś, daleko ma się od tego co napisałeś. Na jodłach od rozrzutnika to już raczej nikt nie jeździ, a takie są ślady. Zresztą: https://limanowa.in/index.php/aktual...samochody/5198 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#195 | |
![]() Zarejestrowany: Feb 2012
Motocykl: RD03
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 6 godz 44 min 56 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Mi też rozjechali i łąkę i ścieżki w lesie, dwa miesiące ryli jak dziki po polach i lasach terenówkami. Jak przyszli po zgodę to nie było mowy o jeździe, tylko o zakładaniu czujników z przewodami na 2/3 tygodnie.
Wszystkie drogi dojazdowe do pól w okolicy rozpizgane, w lesie koleiny po kolana. Ludzie są tak wkurwieni że następnym razem nikt we wsi nikomu na nic nie udzieli zgody.
![]() |
#197 |
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 9 miesiące 1 tydzień 3 dni 22 godz 9 min 2 s
|
![]()
Mam propozycję , zapraszam do siebie na pole, chętnie użyczę miejsca. Oczywiście moim ukrytym celem jest rekultywacja terenu, pojawiło się sporo samosiejek i jeżeli nie wy, to czeka mnie w przyszłości użycie odpowiedniego sprzętu. Teren jest mocno pochylony i można się wyszaleć. Lokalizacja gmina Wielka Wieś , Wierzchowie, otulina Ojcowskiego parku narodowego.
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Jan 2018
![]() Online: 2 dni 21 godz 25 min 47 s
|
![]()
pustynia błedowska zaprasza bo się boją że zarasta...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#199 | |
![]() Zarejestrowany: Oct 2017
Miasto: Koszalin
Motocykl: Frędzel; Advenczur
![]() Online: 2 tygodni 5 dni 23 godz 23 min 17 s
|
![]() Cytat:
W razie" w" z automatu masz przerąbane. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#200 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2015
Miasto: Glisne
Przebieg: posiada
![]() Online: 2 miesiące 6 dni 19 godz 38 min 42 s
|
![]()
"w" czego i dlaczego przerąbane?
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Prawo a jazda po lesie. | Elwood | Kwestie różne, ale podróżne. | 109 | 17.05.2013 10:41 |
Motorkowa zielen czyli w lesie i w trawie.. | puszek | Polska | 6 | 20.03.2012 00:00 |