![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2018
Miasto: Wroclaw
Motocykl: CRF1000DH
Przebieg: 7500
![]() Online: 19 godz 55 min 59 s
|
![]()
Jak to wypadło czasowo z tym promem?
Planujemy wstępnie na dwa AT pojechać pod koniec maja do Gruzji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Warszawa
Motocykl: Trampek XL600V
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 13 godz 38 min 20 s
|
![]()
Też mam pytanie o prom, bo w Sieci a nawet na ich stronie www rozklad jest bardzo plynny
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Gość
Online: 0
|
![]()
2 lata temu ten prom byl kompletnie nieprzewidywalny, trzeba dołożyć przynajmniej dzień przed i dzień po. szkoda, bo to moim zdaniem najfajniejsza opcja na Gruzję z Polski.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 4 godz 50 min 41 s
|
![]()
Plywam promem do Gruzji srednio 2x w sezonie.
Maja bardzo dobra strone, aktualizowana na biezaco, nawet co 2-3 godziny.czas wyplyniecia promu itp. Cena w jedna strone za moto to $150, za czlowieka tez podobnie. Prom plynie okolo 40 godzin, ale razem z odorawami portowymi trzeba liczyc conajmniej 48h. Zwlaszcza na wyplyniecie z Ukrainy. Czasami w rozpisce bylo, ze prom wyplywa 1 wrzesnia o 13, pozniej przesuwaja na godzine 16, pozniej 23. Trzeba bylo byc w porcie wieczorem 1 wrzesnia, odpraea i zaladunek zaczal sie o 6 rano, a prom wyplynal o g.17 2 wrzesnia. Takze ta ani szybka, ani tania opcja. Ale bardzo wygodna. Zwlaszcza na powrot z gruzji. Mozna przyjechac do Batumi, kupic bilet na jutro, posiedziec na plazy, ofpoczywac, pojechac na Goderzi itp, sprawdzac na biezaco o ktorej prom wyplynie. I przyjechac na 3 godziny przed wyplynieciem i spokojnie sie zaladowac i pplynac przez morze czarne
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2019
Miasto: Łódź
Motocykl: CRF 1100 DCT
Przebieg: 42000
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 11 godz 40 min 19 s
|
![]()
Ja płynąłem w ubiegłym roku w sierpniu, ceny jak wyżej z tym, że moim zdaniem trzeba liczyć trzy dni, w naszym wypadku płynął 48 h w piękną pogodę, start opóźnił się o 6 h z powodu awarii najazdu dla Tirów, w porcie kazano nam się stawić 12 h przed , ale jakieś 4 h staliśmy i czekaliśmy integrując się z innymi motocyklistami, a słyszałem o akcjach ze zboczeniem z trasy do Burgas i 60 h sam rejs. Nam niestety nie udało się tak jak koledze 3 h przed wypłynięciem kupić biletów i musieliśmy czekać na następny rejs co pozwoliło wyskoczyć na mołdawskie winnice. Z opowiadać znajomych wiem, że prom do Burgas jest zdecydowanie w gorszym stanie, a te z Odessy były chyba remontowane w tym roku bo przez ponad miesiąc rejsy były zawieszone. Ja uważam to za fajną opcję, można odpocząć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
![]() Zarejestrowany: Feb 2017
Miasto: Gliwice
Motocykl: CRF 1000D
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 10 godz 8 min 26 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Chełm, Kowel, Sarny potem Kijów i Charków. Nie latam przez Kursk. Nocleg przed Kijowem a potem Charków lub od razu okolice Biełgorodu. Dalej na Rososz omijam Woroneż i wpadam na Кавказ przed Pawłowskiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Reszel
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 miesiące 1 tydzień 1 dzień 9 godz 38 min 33 s
|
![]()
Palnik. Noclegów tam nie brakuje (trasa Emka). Jak jesteś "centuś", to szukaj po ukraińskiej stronie przed miedzą z Rosją. Będzie taniej przy porównywalnym standarcie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2019
Miasto: Łódź
Motocykl: CRF 1100 DCT
Przebieg: 42000
![]() Online: 1 tydzień 1 dzień 11 godz 40 min 19 s
|
![]()
Dlatego liczysz pewnie do Tbilisi a przez Turcję liczą do Batumi, a z Batumi do Tbilisi jest jeszcze około 380 km. I stąd ta różnica.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Przed miedzą z Rosją polecam Hotel Drużba w Charkowie. Miałem to nieszczęście raz nocować w "hotelu" tuż przed granicą Nechoteevka i nie polecam nikomu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Rumunia Afrykami z plecakami | Orki | Umawianie i propozycje wyjazdów | 47 | 28.06.2020 23:01 |
Africa 2020 | Futrzak | Umawianie i propozycje wyjazdów | 4 | 08.03.2020 11:49 |