![]() |
![]()
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2019
Miasto: łódzkie na granicy ze śląskim
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 22 godz 43 min 42 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() |
![]()
słowo ANGLING jest tu kluczowe bo implikuje wędkarstwo.
to z tego wynika.
![]() |
#33 |
|
![]()
Upieram się przy swoim. Translacja koślawa ale sens oddaje: "Opłata za zarządzanie rybołówstwem (w języku fińskim kalastonhoitomaksu) uprawnia do łowienia jedną wędką w dowolnym miejscu w Finlandii, z wyjątkiem bystrzy i prądów na wodach zawierających ryby wędrowne, na obszarach, na których połowy są zakazane, w niektórych specjalnych miejscach oraz na Wyspach Alandzkich. Opłata jest obowiązkowa dla wszystkich rybaków w wieku od 18 do 69 lat, którzy łowią innymi metodami niż wędkarstwo haczykiem i żyłką, łowienie pod lodem lub łowienie śledzi za pomocą zestawu.". Skoro można by było łowić wędką bez opłaty to po co by była opłata za łowienie wędką?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() |
![]()
wyedytowałem to całe pierniczenie. powoli zbliżamy się do absolutu
![]() ważne jest to:
![]() |
#35 |
|
![]()
Masz rację - powoli
![]() Czyli teraz wynika, że za darmo możesz łowić wędką bez kołowrotka i sztucznej przynety. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Ano. Nie wydaje mi się żeby mnie Fin chciał oszyć na opłatę której nie ma jak mu wskazałem że będę trzepał szczupaki i okonie na spinning.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
![]() |
![]()
Tak to wynika.
Nie dalej jak tydzień temu patrzyłem na łódki do wynajęcia w Fin i tamuj było podsumowanie tego ich prawa każdego człowieka. Chyba jednak zbyt wydestylowane ![]() Posypuje głowę bo szerzyłem dezinformację ![]() ![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
TET Finlandia | Emek | Przygotowania do wyjazdów | 14 | 18.01.2024 17:45 |
Tet Szwecja- Finlandia. | sizyrk | Przygotowania do wyjazdów | 5 | 04.02.2023 00:05 |
Finlandia w pigułce i kajakowo | matjas | Trochę dalej | 39 | 01.10.2018 14:15 |
ROMUNIA lub FINLANDIA NORWEGIA lub ALPY | Zervos | Umawianie i propozycje wyjazdów | 8 | 25.02.2016 06:55 |
finlandia ten weekend wyjazd 13.07 | ostach | Umawianie i propozycje wyjazdów | 0 | 11.07.2013 08:53 |