![]() |
|
Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni. |
![]() |
|
Narzędzia wątku
![]() |
Wygląd
![]() |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 2 dni 1 godz 45 min 19 s
|
![]()
Trzeba znaleźć wałki od wersji odblokowanej, przy okazji sprawdzić czy króćce gazników nie mają zwężek. Wtedy max wzrasta do 180.
![]() |
#22 | |
Moderator
![]() |
![]() Cytat:
Market - Germany (Honda Area Code "G/50P"). Restriction on inlet rubbers only. Rd07B to wersja zdławiona na Niemcy. Wymienić krućce i po temacie. Gorsze wałki były tylko w wersji zdławionej na na Szwajcarię Rd07D.
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2020
Miasto: Dublin
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 dzień 10 godz 7 min 4 s
|
![]()
To by bylo genialne, mozna sie upewnic na 100% po numerze VIN?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() |
![]()
po prostu wyjmij gazniki z kroccow i zobacz czy maja zwezke. przy okazji mozesz zagladnac dla pewnosci jakie masz dysze
![]() |
#25 |
Moderator
![]() |
![]()
No pewnie, że można. Moja pierwsza AT była Niemką zdławioną i miała krućce z przegrodami. Wymieniłem krućce , ale nie wiem czy dużo to zmieniło, bo to ponad 10 lat temu było.
![]()
![]() |
#26 | ||||
|
![]()
Dzieki Wierny, jest nadzieja! ....
Ok czyli chyba mi sie poszczęściło, sprawdziłem numer silnika i łapie się.w tych widełkach Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a czesc "standardowa" ktora pomoze zwiekszyc moc to Cytat:
![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Członek FAT
![]() |
![]()
Tulejkę od Szynszyla sobie przy okazji wstaw.
https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=38541 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Administrator
![]() |
![]()
Jak chcesz na szybko to zwyczajnie rozkalibruj do pełnej średnicy przelotu.
U mnie tak było , jak masz nadal miękkie to nie trzeba nowych. Ja zmieniłem ale nowe nigdy nie wytrzymają tyle co stare , za dużo plastiku w nich . Te nowe też musiałem z tuningować bo odlew nieco niedokładny. Także wytnij dziurę i po robocie.
![]() |
#29 |
![]() |
![]()
To nie takie proste, bo jak będzie miał najmniejszą kombinację dysz, to może się nadmiernie grzać. Dysze od razu wymieć na max duże.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
"MoToGascar 2016" - motocyklem przez Madagaskar" | Sub | Trochę dalej | 50 | 09.08.2016 13:20 |
"Oranżada"dla przyszłego "zdrajcy". | MOTOMYSZA | Wszystko dla Afrykańczyka | 7 | 29.10.2012 19:21 |