![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku
![]() |
Wygląd
![]() |
![]() |
#11 |
![]() |
![]()
o tu mam jeszcze fotki z 2021. CB750 Seven Fifty przed i po myciu. przepustnice staly na debowo, wszystko bylo zatkane + nie szlo wyciagnac sliderów z korpusu tak były wklejone
![]() |
#12 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2011
Miasto: Emigracja. Hamburg
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 21 godz 44 min 24 s
|
![]()
Zawsze bałem się gaźników. Jezu ile tam jest elementów. Nie wolno tego dotykać samemu, trzeba dać komuś kto to już robił ��
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() |
![]() Cytat:
czy mozna grzebac samemu? ja sobie przede wszystkim nie wyobrazam serwisowania gaznikow bez myjki ultradzwiekowej - spreje i pedzelek to zupelnie nie wystarczajacy zestaw. do tego podstawowe narzedzia ( do japonskich gaznikow tylko srubokrety JIS), sprezone powietrze i... lata doswiadczen. gaznik z zalozenia jest tworem popier... i jezeli tylko mozecie kupujcie motocykle na wtrysku. kolejna sprawa jest zamontowanie gaznika i jego zestrojenie na motocyklu - to tez dluga historia na osobny watek.
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Administrator
![]() |
![]()
Nie twierdzę że to nie możliwe ale zanim się rozgrzebie warto spróbować prostego odpalenia.
Żeby tak zarosły gaźniki szlamem jak na zdjęciach to chyba samo stanie nie wystarczy.
![]() |
#16 |
![]() |
![]()
wystarczy - sadzisz, ze kapłani Voo Doo maczali w tym palce?
![]() |
#17 |
Administrator
![]() |
![]()
Kto wie
![]() A może to te rozpuszczalnikowe paliwo tak się krochmalizuje.
![]() |
#18 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 dni 16 godz 29 min 27 s
|
![]()
Rufus, Wyślij do Szynszyla i będziesz miał zrobione i spokój
![]() Polecam,ja tak zrobiłem
![]() |
#19 |
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 11 godz 38 min 13 s
|
![]()
Szybciej odparowuje i łapie wilgoć.
Efekt masz taki, że to co nie odparowuje albo zarasta od wody/zieleni (dosłownie) albo osadza się kamień jak czajniku. Często jakieś brudne paliwo ma jakies zanieczyszczenia olejowe... które po odparowaniu paliwa tworzą galaretowate glutożelki, nagminnie takie serwisy mam przy agregatach, które sporadycznie pracują.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Merino - koszulki z długim rękawem - zapisy lista wstępna. | Emek | Dział Producentów i Dostawców | 67 | 24.08.2017 09:58 |
Akumuloator sie rozladowywuje po dluzszym postoju. | Tymon | Układ elektryczny i zapłonowy | 25 | 23.07.2015 21:39 |
wysokie obroty po dluzszym postoju | kkk | Uklad paliwowy i wydechowy | 6 | 09.06.2009 07:40 |