![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#111 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Gołańcz
Motocykl: RD07
Przebieg: 71000 +
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
![]() Online: 3 miesiące 2 dni 46 min 4 s
|
![]()
Jak ja Was czytam wszystkich czasem, to sie ku... nie zdziwieę jak tu powstanie kiedyś jakiś prom kosmiczny.
Ta wiedza to tu się tak rozlewa że człowiek robi się mały... |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
![]() Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: 690 Enduro
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 1 dzień 3 godz 47 min 29 s
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#114 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Józefin
Motocykl: RD07a
Przebieg: 84000
![]() Online: 4 miesiące 1 dzień 13 godz 14 min 9 s
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Kraków/Bielsko-Biała
Motocykl: 6 rowerów
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 17 godz 11 min 50 s
|
![]()
Ja mam już 3 ramę co prawda rowerową pomalowana proszkowo. Jeżdzę po kamieniach, korzeniach i wogóle rower jest masakrowany po lasach. W kilku miejscach sa jakieś otarcia do metalu ale raczej wynikłe po upadkach i bezpośrednim zderzeniu z ziemią. Nic nigdzie nie odpryskuje. Ja uwazam że do takiego zastosowania jak na ramie do Afry to malowanie jest bardzo dobre.
I jeszcze taka historia: Jedną ramę chciałem przemalować i wymyśliłem że usune piaskowaniem starą powłokę. Niestety się tylko zmatowiła...i teraz mam ją w tym samym pieknym znudzonym kolorze tylko że matową ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Koło
Motocykl: XTZ 660 3YF
![]() Online: 2 tygodni 4 dni 20 godz 54 min 52 s
|
![]()
Aciu no co tam u Twojej królowej
![]() Ostatnio edytowane przez Paluch : 24.01.2012 o 21:52 |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
|
![]()
A właśnie czekam za częściami bo mam taki plan żeby wymienić olej w silniku zanim go w ramie osadzę
![]() ![]() Pozatym to mało czasu ostatnio mam, spodziewałem się siarczystych styczniowych mrozów z zamieciami śnieżnymi i przestojem w budowlance, a tu wszystko inacy i roboty że hoho... - Zastanawiam się czym pomalować przednie lagi, farba się złuszczyła, odpada i w ogóle wygląda do dupy, wiem że RD07 ma zakryte lagi ale jednak kątem oka widać i są paskudne. Ma ktoś pomysł jak pomalować i czym? Rozbieranie do zera odpada bo nie będę tego składał spowrotem ![]() - Górna półka też prosi się o malowanie, ale to już szkliwienie i proszek ew.jakiś fachman...niestety nikt w okolicy się tym nie bawi. - Jutro poczynie zakupy w postaci wyciora do butelek i umyje w koncu tego airboxa. a jak dojdą zakupy to zaraz ruszę z kopyta bo już zapominam co gdzie i jak... jutro wrzucę foty poskładanego seta lewego...wygląda jak nówka ![]() ![]() Pochwaliłbym się całością w Kazamatach ale wieść gminna niesie że off jest tam brutalny i jeszcze moto podrapię...szkoda by było ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Kuźnica Kiedrzyńska /Czestochowa
Motocykl: ADV 990, SXF 250
![]() Online: 4 tygodni 1 dzień 2 godz 49 min 49 s
|
![]() Cytat:
![]() Na offa to samo Ci nie dam jechać ![]()
![]() |
![]() |
#119 | |
Amator podwórkowy
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Miasto: Kostrzyn nad Odrą
Motocykl: exRD04 '92, obecnie RD07A '98
Przebieg: >55kkm
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 2 godz 48 min 22 s
|
![]() Cytat:
![]() Poza tym to apeluje o przeniesienie tego wątku do działu technicznego.
![]() |
![]() |
#120 |
|
![]()
Po dłuższej przerwie niekoniecznie spowodowanej lenistwem, przyszła pora na mały come back
![]() Zakupiłem się w części których to mi brakowało lub też które uśmierciłem swoją agresją podczas demontażu...najbardziej zależało mi na oleju i filterku co to zrobię ładne zdjęcia jak mnie poproszono ![]() ![]() Jako że na dworze jest -12 a w garażu +5 to nie rozpieszczę was dzisiejszymi postępami...właściwie to zrobiłem dużo ale nic ![]() ![]() Sposób jest prosty...mały taborecik, na nim silnik i kombinacja alpejska żeby nie podrapać ramy i silnika ![]() ![]() oczywiście jeśli moto jest szkieletem ![]() Mniejsza z tym.... Proces malowania silnika pozostawię bez komentarza gdyż pragnę uniknąć gardzącej opinii fachowców ![]() ![]() ....jednak trzeba przyznać że prezentuje się pięknie ![]() Osadzenie centralki spowiło mi pewien problem...nie pamiętam jak zamocowane były sprężyny, a fiszki nie wykazują tego jednoznacznie...więc jeśli ktoś łaskaw to proszę mnie poprawić bo nie wiem czy warto naciągać tę drugą sprężynę...ciężko idzie ![]() ![]() Wiem też że tuleje od centralki są naprawdę ciasne, i proszek po malowaniu troszkę był problematyczny, jednak odrobinka smaru + drewniany klocek + czujnik (czyt.młotek) zawsze pomogą ![]() ![]() Zapomniałbym! Dziś spadła mi rama, tzn.upadła na metalowe korytko do spuszczania oleju i nie ma nawet ryski, czyli ten proszek nie taki słaby ![]() Zastanawiam się czym pomalować górną półkę ![]() ![]() ![]() To samo tyczy się zacisków...tam temp.jest spora i z nimi wolę się więcej nie bawić więc jak ktoś ma pomysł co z tym zrobić albo lepiej jest fachurą i odpłatnie pomoże koledze to będę mile zaskoczony ![]() a na koniec mumia: ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
remont czy uzywany silnik | andsoj | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 66 | 28.12.2012 22:33 |
Remont Silnika | ferolo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 27 | 12.07.2012 23:28 |
remont silnika | bartol | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 73 | 21.03.2011 13:23 |