![]() |
|
Uklad paliwowy i wydechowy Montaż i demontaż baku, kraników , gaźników, , tłumiki , filtry powietrza i paliwa, linki, pompy paliwa elektryczne i podcisnieniowe, ustawienia gaźnika, poprowadzenie przewodów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#11 | |
trampkarz emeryt
![]() |
![]() Cytat:
Winna była pompa - otóż na stykach z larssona pompa zachowywała się jakby podawała za mało paliwa. Dowiedziałem się przypadkiem podmieniając pompę w celach testowych - na oryginalnych stykach było OK. Choć teraz podejrzewam że styki były OK, tylko ich montaż spaprany. Tak czy inaczej - szukałbym w paliwie, szczególnie zaczął od pompy, baku itp. Gaziory zostaw na później. Pozdrawiam zimny |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Zbiczno
Motocykl: RD04
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 16 godz 46 min 5 s
|
![]() Cytat:
-Filtr powietrza czysty -Pompa nie była ruszana przeze mnie ani razu, udało mi się dopiero co ją wyciągnąć (RD04 - męka) - rozbiorę jak się trochę uspokoję po wyjmowaniu -Paliwo przez filtry paliwa po odkręceniu kranika leci bardzo ochoczo całym przekrojem Idę dłubać dalej... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]()
Czy widoczne na zdjęciu przyłącze pompy jest oryginalne?
Czy jak połączę wężykiem te dwie końcówki (omijając pompę) to przy połowie pełnego zbiornika i dobrym przepływie powinno zdążyć podawać paliwo do gaźników? Druga fotka to styki pompy - takie nie wiadomo jakie ni to wypalone ni to dobre Ostatnio edytowane przez Moto-Bandit : 25.06.2013 o 20:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
trampkarz emeryt
![]() |
![]()
Co do łączenia przewodów to chyba powinien być pełny zbiornik. Ale nie jestem pewny - w RD04 ponoć jest lepiej w tym temacie niż w 07. Co do styków to one chyba wypalone są. Jakby coś to chyba mam zamienniki na sprzedaż bo ze 3 komplety na 2 pompy się zebrały :-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2012
Motocykl: RD07&1000RR
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 3 godz 26 min 56 s
|
![]()
...styki już umarły, Twoja usterka polega na tym, że jak jedziesz to one się "sklejają"
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
|
![]() Cytat:
Styki wymienione na nowe, niestety poprawy brak. Silnik pracuje równo, ale nadal brak mocy przy większych obrotach. Trza szukać dalej. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Bydgoszcz
Motocykl: LC4 ADV Puzle Edition ale nie wiele brakuje ;P
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 6 godz 7 min 54 s
|
![]()
Poziom paliwa w gaziorach?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
Świeca z przedniego cylindraDSCN2145.JPG
Ful serwis z wszelkimi regulacjami i czyszczdeniem myślę, że pomoże. Za dużo tankowania w zadupiach...tak sobie myślę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zwykły przechodzień...
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: DW
Motocykl: GS12y
![]() Online: 2 miesiące 3 dni 11 godz 45 min 7 s
|
![]()
Foto oglądam na telefonie, ale chyba zbyt dużo powietrza w mieszance!
Oszczędniś... ![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
odciecie zaplonu | daniel_87 | Układ elektryczny i zapłonowy | 7 | 18.08.2008 22:55 |