|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
22.03.2012, 01:01 | #261 |
Miasto: WROCŁAW
Motocykl: RD07
Online: 3 tygodni 3 dni 2 godz 10 min 10 s
|
Aciu, wstawiaj nowe fotki ze stanu obecnego
|
22.03.2012, 02:41 | #262 |
Miasto: Gołańcz
Przebieg: 71000 +
Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
|
Dopiero wróciłem z garażu. Jutro wstawię bo na dziś mam już dosyć. Problem mam z linką sprzęgła, nie wiem którędy dokładnie powinna przebiegać. Gaz i ssanie ciężko źle ustawić ale tę od sprzęgła godzinę przetykałem na różne możliwe sposoby i nie mam narazie pomysłu. Może ktoś wrzuciłby parę pomocnych fotek wzamian za pifko na rozpoczęciu sezonu? Myślałem że do końca przyszłego tyg.skończę ale jeszcze muszę podpiąć jakoś elektrykę pod grzane manetki, olejarkę, nawigację, zapalniczkę...i narazie chyba starczy
Fotki obiecuję na jutro |
22.03.2012, 10:44 | #263 |
Nie mam moto przy sobie, bo bym ci zrobi fotki linki sprzęgła bo sam się męczyłem ostatnio. Ogólnie szła ona z lewej strony ramy i dopiero na dole silnika przechodziła na prawą stronę do łapy sprzęgła.
|
|
23.03.2012, 00:48 | #264 |
Miasto: Gołańcz
Przebieg: 71000 +
Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
|
Po długiej przerwie, zakupieniu wszystkich niezbędnych części w Tszodo Sklepie, oraz otrzymaniu pozostałych drobnych aluminiowych elementów których to oczyszczeniem oraz pokryciem proszkiem zajmował się Lepi przyszedł czas na kończenie zabawy
Na samym początku zająłem się wymianą uszczelniacza łożysk główki ramy. Majki doradził abym wymienił ten z zestawu All Balls na oryginał Hondy. Wyższość Hądy na All Balls jest bezdyskusyjna: All Balls Honda Po żmudnej jak na pierwszy raz regulacji, sprawdzeniu wszystkiego dziesiątki razy efekt zamknięcia łożyska wygląda tak czyli nic nowego dla waszych oczu Chłodnic nie ruszałem z tego względu iż nie jestem zwolennikiem pokrywania kolejnymi warstwami farby czegoś co ma za zadanie chłodzić...jednak osłonkę wentylatorka pozwoliłem sobie pokryć proszkiem za kwotę 5zł Posiłek regeneracyjny przygotowany przez moją Siostrę Cała Familia dba o jakość mojej pracy Przy składaniu zacisków zauważyłem taki njuans... zapewne obluzowany zacisk albo tarcza się skrzywiła...jednak teraz są zicher więc musiało to być jeszcze w kraju tulipanów. Gumy zabieraka wyglądają przyzwoicie Epic Fail ! Ale z tym poczekam na przyszły miesiąc Przednie lagi przed: i po zabiegu odmładzającym: Przednie koło prezentuje się wybornie Zaciski warto było odmalować, śrubki cynkować,a nowe klocki Brembo z Tszodo Sklepu dodają sportowego charakteru Po dwóch wieczorach tj. od 17:00 do 2:00 motorek w końcu stoi na kołach... sety kierownika napawają mnie dumą Niestety jeśli coś idzie zbyt dobrze to można być pewnym że przyjdzie też czas na jakiegoś bubla...siła 12Nm okazała się być śmiertelna dla moich szpilek...najwyraźniej były już mocno sfatygowanie, ot zmęczenie materiału... nie takie rzeczy się robiło Tutaj musicie mi wybaczyć gdyż wczoraj nie chciało mi się fotek trzaskać i mam już tylko gotowce :P Nowa złota kierownica... Nie wiem czy dobrze puściłem linkę ssania...za szybko poszło mi rozbieranie i tak to już jest Więc jeśli ktoś widzi coś nie tak to piszcie natychmiast puki mam do tego jeszcze dostęp!!!! Podobny problem mam z linką sprzęgła...nie mam kompletnie pojęcia gdzie ją puścić. Poczytam Haynesa ale czy tam będzie...zobaczę. Na koniec rodzynek z tego małego bobelka jestem najbardziej dumny... ...biały ciężarek świetnie podejdzie kolorem pod moją kolorystykę No narazie to tyle, z doskoku zawsze coś posprawdzam,podokręcam ale na weekend mam gości więc robótki ręczne odpadają Liczę na wszelkie sugestie które pozwolą mi unikać zbędnych problemów Zdrówka! |
23.03.2012, 07:23 | #265 |
Miasto: Kuźnica Kiedrzyńska /Czestochowa
Motocykl: ADV 990, SXF 250
Online: 4 tygodni 1 dzień 2 godz 49 min 49 s
|
Cześć
Może moje foty Ci pomogą w tej lince sprzęgła.
23.03.2012, 11:30 | #266 |
Miasto: Radom
Motocykl: RD04, RD07, Tramp, EXC 450
Online: 2 tygodni 5 dni 19 godz 42 min 45 s
|
Ja linkę sprzęgła mam puszczoną prawą stroną i przechodzi obok chłodnicy, chyba że mam właśnie źle..
|
23.03.2012, 11:47 | #267 |
Miasto: Koszalin
Motocykl: LC8 ADV była rd07
Przebieg: do uzgo
Online: 2 tygodni 2 dni 16 godz 17 min 51 s
|
wyjscie przewodów z manetek grzanych musisz tak ustawić zeby nie kolidowały z klamkami hamulca i sprzegła. warto to sprawdzić i ustawić jak nalezy przed przyklejeniem ich do kiery. a tak przy okazji czym przyklejałes te oxfordy?> orginalny klej z opakowania trzyma do pierwszego rozgrzania manetek....
|
23.03.2012, 12:31 | #268 |
Witam,
Aciu, piękna robota, lubię taką odbudowę sprzętów Jeśli jeszcze możesz i masz $$, zmień przewody hamulcowe na stalowy oplot i będziesz mógł zapomnieć o kaloszowatości oryginałów. Polecam HELa, nie mam tam udziałów ale zakładam je do sprzętów i jestem zadowolony z jakości za tą cenę. Odnośnie linki sprzęgła, załączam zrzuty z serwisówki ale do RD04, myślę że u Ciebie może iść dość podobnie. Zaznaczyłem ją na czerwono. W serwisówce do RD07 powinno być zaznaczone prowadzenie linek. Powodzenia i wytrwaj do końca, żadnych skrótów!
23.03.2012, 13:08 | #269 |
Miasto: Radom
Motocykl: RD04, RD07, Tramp, EXC 450
Online: 2 tygodni 5 dni 19 godz 42 min 45 s
|
Ja mam dokładnie tak samo
|
23.03.2012, 13:14 | #270 | |
Miasto: Kuźnica Kiedrzyńska /Czestochowa
Motocykl: ADV 990, SXF 250
Online: 4 tygodni 1 dzień 2 godz 49 min 49 s
|
Cytat:
Właśnie dzisiaj robię jej duży przegląd na 25000km i akurat zdjąłem zbiornik.
|