![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#21 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Miasto: Piwniczna-Zdrój
Motocykl: RD04
Przebieg: 53000
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 12 godz 13 min 47 s
|
![]()
Poczytaj czy ci aluminium nie zniszczy bo czasami takie środki potrafią nieźle zmatowić albo jeszcze gorzej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Gołańcz
Motocykl: RD07
Przebieg: 71000 +
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
|
![]()
czytałem czytałem, Detersil potrafi bałaganu narobić, ale ten nie działa na metale kolorowe tzn.jest nie jakiś tam. Nawet jeśli to silnik już brzydszy być nie może
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Road legal
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Stolicstan
Motocykl: AT Rd07 93r mud fighter
Przebieg: kręcony
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 5 godz 56 min 32 s
|
![]()
Pytanie tylko co z gumowymi uszczelniaczami?
![]()
![]() |
#24 |
|
![]()
hmmm też jestem ciekaw aczkolwiek skoro Detersil nie zjada gumy a zjada aluminium a ten nie zjada alu.to może i gumy nie chwyci. Zobaczymy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Kerry :-)) Ireland
Motocykl: RD07a
Przebieg: 61.000
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 10 godz 51 min 7 s
|
![]()
Aciu- temat wielce interesujacy, czeka mnie to samo, wiec tym bardziej bede tobie "kibicowal", moglbys wiec pisac co planujesz, jakich farb czy materialow bedziesz uzywal itd. itp. fajne fotki, trzymam kciuki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Gorzow WLKP
Przebieg: 100000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 16 godz 17 min 24 s
|
![]()
Ja tez przyprowadzam małe remont zawieszenia tył i przód. Na tył dzisiaj trafiło amor od ktm lc4 pasuję idealnie wymieniłem tez pary łożyska w kiwacza i wąchacza reszta umyłem i smarowałem od nowa. jutro stawiam nową pompę hamulcową od Honde Vtr. na prod trafianą nowe sprężynę progresywne kupione od Larssona. Następny będzie remont całego kosza sprzęgłowe łącznie z wymianą sprzęgła. Na końcu łożysko główki ramy, olej, filtry, handbary,i jak staczy kasa to regulacja zaworów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
|
![]()
Miło że moje wypociny wam podchodzą, to zachęcające do dalszej pracy
![]() Nieźle Fabrizio!! Też myślałem o zmianie zawiasu ale narazie muszę doprowadzić priorytety do pełnej sprawności ![]() Dzień mijał żwawo, szczególnie jeśli ktoś o 3 rano po imprezie dłubie w przednich zaciskach a potem w kimę i śpi do 14 ![]() Coś przed 19 zakulałem się do pałacu Królowej z postanowieniem dokończenia nocnego dłubania. Przygotowałem małe co nieco dla poprawy nastroju... ![]() oraz poprawy humoru przy zaciskach... ![]() Jako że poczyniłem dzień wcześniej zakupy w postaci Spray-u Silikonowego chciałem jak najprędzej sprawdzić jego działanie ![]() Jednak na początek umyłem te gaźniki co to przewracam z kąta w kąt... ![]() ![]() no i w efekcie wyszło tak... ![]() Po sesji gaźnikowej przyszła pora na sprawdzenie tego silikonowego cuda ![]() ![]() Mycie jak mycie, ale popsikane tym sprayem klamki chodzą jak żylety! Nie wiem na ile jest to trwałe,pewnie i tak siknę kiedyś miedzianym ale prezentuje się lepiej niż można by sobie to wyobrazić ![]() ![]() ![]() Wcześniej wszystko wyglądało jak klamka sprzęgła z lewej...działało podobnie jak wyglądało. ![]() A tu kierunki zakonserwowane tym cudem... ![]() jest to na tyle spoko środek, że nawet po starciu szmatką zostaje na plastiku. ![]() Gaźniki oczywiście też popsikałem tym sprayo-smarem bo ładnie się błyszczy i konserwuje gumki a gaźniki mają gumkowate wężyki jak nam wiadomo. Później nie było już tak przyjemnie, bo zaciski mają rzecz jasna zapieczone tłoczki i oczywiście wszelakie uszczelki starsze niż węgiel.... ![]() a klocki prezentują się następująco...z prawej Nissin a z drugiej jakieś zielone bez nazwy ![]() ![]() wszelkie drobiazgi oczywiście spakowane w oddzielne pudełeczko i popsikane sprayem ![]() ![]() Na zaciski przyjdzie pora jak WD40 zrobi swoje, ArtiZet sprzedał mi dziś komplet uszczelek to będziemy działać ![]() ![]() A w niedalekiej przyszłości pobawimy się w elektryka ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() |
![]()
gaznik - jesli zalezy Ci na prawdziwym jego umyciu potraktuj ultradzwiekami. efekty sa nastepujace - dwa ostatnie jakie robilem - xtz750 i xt600. nie usuniesz w zaden inny sposob zalegajacych w kanalach tlenkow i osadow. na ostatniej fotce plyn po myciu
p.s. a propo tematu pozdrowienia dla Maziego z Przeworska i przypominam o mojej obietnicy ![]()
buziaki ![]() Ostatnio edytowane przez szynszyll : 02.01.2012 o 14:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
No pięknie, ale jak to zrobić drogi panie
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
remont czy uzywany silnik | andsoj | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 66 | 28.12.2012 22:33 |
Remont Silnika | ferolo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 27 | 12.07.2012 23:28 |
remont silnika | bartol | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 73 | 21.03.2011 13:23 |