![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#301 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Poznań
Motocykl: Trampek PD 06
![]() Online: 2 tygodni 1 dzień 18 godz 17 min 31 s
|
![]()
Jeszcze ARGIP. Co do Faborów -popieram przedmówców.
Czasem się zastanawiam - jak firmy z takimi chorymi narzutami funkcjonują?
![]() |
#302 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2009
Miasto: sosnowiec
Motocykl: exc 530,gs500
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 13 godz 8 min 42 s
|
![]()
Lecz w faborach nie jest tanio to jednak śrubki w klasach wytrzymałości powyżej 8.8 są i niestety niekiedy przeróbka,gwintowanie nie jest opłacalne przy jednostkowych sztukach.A gwint walcowany jest niestety dużo mocniejszy od nacinanego czy to nożem na tokarce czy narzynką.A niestety te stosowane w motoryzacji są jednak walcowane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Gołańcz
Motocykl: RD07
Przebieg: 71000 +
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
|
![]()
Dawno tu nie zaglądałem
![]() ![]() Tydzień temu na prędko postykałem do tego momentu...właściwie to można odpalić i śmigać,ale nie mam jeszcze ukończonej elektryki (manetki, olejarka Matjasa) a że u mnie niczym w fabryce Maclaren Mercedes, tak więc pośpiech jest nieodczuwalny ![]() ![]() Chciałem regenerować reflektory...wiem wiem można założyć od Poldasa ale są wyłupiaste a mnie zależało na łoryginałach ![]() ![]() ![]() moje były very big shit at night więc nie mogę się doczekać aż zapale lampiony nocą ![]() umyte liczniki ![]() ![]() Sterownik zamontowany tak jak sugerował majki i chyba nie ma na to lepszego miejsca...teraz się dopiero kapnąłem że nie dałem do ocynku śrubek od zbiornika płynu hamulcowego ![]() ![]() czyściutko ![]() ![]() Po założeniu gmoli Givi zabrałem się za montaż kolektorów ![]() ![]() zaprawieni w boju wiedzą że to niemożliwe...więc jak już ściągnąłem prawego gmola i zamontowałem kominy to zabrałem się za założenie pokrywki od zdawczej...to również okazało się nie możliwe...myślałem że "nie da się" to tylko otwartego parasola z du*y wyciągnąć, a jednak założyć kolektory i pokrywkę zdawczej przy zamontowanych gmolach również się nie da ![]() A oto mój dzisiejszy patent ![]() Jakież to praktyczne i proste w swoim wykonaniu...jestem dumny jak pawie sąsiada ![]() ![]() ![]() żółtodzioby nie wiedzą do czego to ma być wiec pomogę ![]() Voilà ![]() trytytki dopełnią kunsztu całości ![]() Wcześniejszy patent okazał się niewypałem gdyż projektant z kraju kwitnącej wiśni nie przewidział wystarczająco dużo miejsca dla mego ustrojstwa ![]() ![]() Lepi, jeśli to czytasz to masz tutaj pogląd dlaczemu potrzebuję osłonę dolotu ![]() ![]() ![]() olejarka made by Matjas przygotowana wstępnie do podłączenia... ![]() chyba nic się nie urwie...zresztą taki troll krzakowy nie jestem żeby mi gałęzie po wszelkich zakamarkach się pałętały. ![]() Żałuje że nie dałem wahacza do anodowania ![]() Woltomierz przeprowadził się w nowe miejsce, myślę jedno z najrozsądniejszych ![]() ![]() Zauważyłem też pewien njuans...gdy wszystko rozbebeszyłem i powiesiłem przednie przewody hamulcowe na ścianie...resztki płynu powoli kapały na felgę... ![]() w miejscu gdzie spływał płyn hamulcowy felga jest...jak nowa...nawet polerować nie trzeba ![]() ![]() No to by było na tyle...teraz pozostaje postykać elektrykę ![]() Zdrowych i Spokojnych Świąt!! Wesołego Alleluja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Kerry :-)) Ireland
Motocykl: RD07a
Przebieg: 61.000
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 10 godz 51 min 7 s
|
![]()
Aciu wszystko zajebiscie! a co do kolektorow to w zeszlym tygodniu wymienialem nie ruszajac zadnej ze srub mocujacych gmole
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Puszcza Biała
![]() Online: 2 dni 1 godz 44 min 56 s
|
![]()
Żeby dopełnić perfekcji możesz spróbować przepolerować trochę śrubki od tej pompy bez zdejmowania ale...jak uważasz.Ładnie to wszystko wygląda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
|
![]() Cytat:
Mówią że jak popieścisz to się zmieścisz...musisz być lepszy w te klocki najwidoczniej ![]() Próbowałem wiele razy ale za cholerę...już wiem czemu...w miejsce urywających się nakrętek od osłony na kolektorze, dospawałem nakrętki łączeniowe... ![]() i to skutek brakujących paru mm...zagadka rozwiązana. Ale osłony zdawczej nie ściągniesz ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2011
Miasto: Kerry :-)) Ireland
Przebieg: 61.000
![]() Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 10 godz 51 min 7 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
|
![]()
Myślisz ten śrubunek od przewodu hamulcowego? Niby tak, ale warstwę ochronną zetrę i będzie rudą zachodzić. Dlatego wszystkie śrubki dałem w ocynk, bo wcześniej jak je polerowałem szczotką drucianą na szlifierce stołowej to odradzili mi że będzie to śniedzieć albo rdzewieć. Za rok i tak przewody w oplocie założę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Puszcza Biała
![]() Online: 2 dni 1 godz 44 min 56 s
|
![]()
Tzn.gdybyś zrobił to szczotką polerską do aluminium i pastą do alu to może ocynku by nie zniszczyło ale skoro będziesz zmieniał na oplot...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
|
![]()
18 lat było to i ten rok wytrzyma
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
remont czy uzywany silnik | andsoj | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 66 | 28.12.2012 22:33 |
Remont Silnika | ferolo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 27 | 12.07.2012 23:28 |
remont silnika | bartol | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 73 | 21.03.2011 13:23 |