![]() |
|
Regularne czynności serwisowe Wymiany: płynu hamulcowego, chłodniczego, oleju silnikowego i w zawieszeniu, filtrów, opon, zębatek i łańcuchów, świec. Regulacje: zaworów, gaźników, łańcuchów, łożysk główki ramy, świateł. Kontrola: opon, linek, akumulatora, łożysk, przygotowanie do sezonu i do zimy, smarowanie elementów. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#31 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 29 min 55 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2011
Miasto: Gołańcz
Motocykl: RD07
Przebieg: 71000 +
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 9 godz 13 min 31 s
|
![]()
o proszę
![]() ![]() ![]() Tylko nie leniuszek :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
|
![]()
Częste garażowanie wraz ze spijaniem chłodnego pifka zaowocowały katarem połączonym z zapaleniem gardła
![]() ![]() Wczoraj (poniedziałek 02.I) walczyłem z zaciskami które niefortunnie nazwałem "zapieczonymi"....raczej zespawanymi chciałem powiedzieć. Syf jaki był w płynie hamulcowym, w przewodach oraz samych zaciskach świadczy że hamulców tak naprawdę nie miałem, a owe tłoczki są zespawane nalotem rdzy. Uszkadzając jeden tłoczek a zakupując od Kraft90 dwa zapasowe stwierdzam że zaciski mogą poczekać na rozluźnienie atmosfery i poprawę zdrowia. ArtiZet poratował zestawem naprawczym uszczelek do zacisków tak więc części są...teraz tylko muszą nabrać mocy urzędowej. ![]() po męczarniach zdecydowałem troszkę się rozluźnić i poczyściłem śrubeczki i inne duperelki drucianą tarczą do szlifierki stołowej...wyglądają jak nówki i są to oryginały, a nie jakieś chiny lub tajwan...bo kto wie co można teraz w sklepie spotkać. ![]() Dzisiaj (wtorek 03.I) już w zaawansowanym stadium przeziębienia odpuszczam napoje wyskokowe i pijąc herbatkę z wkładką przygotowuje poszczególne elementy do piaskowania... ![]() jak widać piaskowanie i malowanie jest nieuniknione i wręcz wymagane. ![]() tu może kosmetycznie ale "im dalej w las..." ![]() ![]() Gdy już wszystko spakowałem przypomniało mi się o tabliczce znamionowej o której to zabezpieczeniu wspominał Zetjohny...zmieniam fach na cieślę... ![]() ![]() i zrobione ![]() ![]() zacisk stolarski dopełni całości, a poker face przy instrukcjach dla pana od piaskowania żeby tabliczki nie uszkodził załatwi sprawę profesjonalnie ![]() "kupiłem" dzisiaj klej do gwintów renomowanej firmy, jednak jest przeterminowany...dlatego go "kupiłem"...cały myx polega na tym że klej nie otwierany, może być przechowywany kilka lat, a po otwarciu termin wynosi chyba rok(?) Wiem pachnie to popeliną ale po drobnych testach stwierdzam że klej fucktycznie trzyma! A i tak kupię taki fest nowy ![]() ![]() Nie mam pomysłu jak umyć airbox-a...ma tyle zakamarków, jest duży, chyba umyje z grubsza a potem do wiadra i szorowanie szczotką do butelek. ![]() ![]() Uszczelniacze też do wymiany a przy okazji olej...nie wiem czy robić to samemu bo już taki bajzel mam w tych gratach... ![]() co roku odkręcane tylko nie w tym i wzeszłym... ![]() No i to by było na tyle, z gratami się żegnam i do zobaczenia jako funkiel nówki ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() |
![]()
Aciu jak skończysz to chętnie dowiem się ile za malowanie ramy bo ja też przyszłej zimy będe musiał to zrobić;]
Powodzenia w dalszych pracach ;] |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: LC4
Przebieg: ...
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 4 min 21 s
|
![]()
Hej, na zdjęciach nie widać, ale nie zabezpieczyłeś, wszystkich gwintów, siedzisk łożysk i miejsc gdzie przechodzą śruby radzę dobrze, zrób to, bo będziesz miał smutno
![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
![]() |
![]() Cytat:
Wbrew pozorom jest tego trochę, oprócz gwintów istotne są gniazda pod centralkę i inne otwory które nie powinny zmienić wymiarów. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Gorzow WLKP
Przebieg: 100000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 16 godz 17 min 24 s
|
![]()
Gumowe przewody od airboxa można spokojne wyjmować i zasilikonować od nowa z czarnym silikonem do silników, trzyma jak diabli
![]() ![]() Ostatnio edytowane przez fabrizio13 : 04.01.2012 o 12:49 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
|
![]()
Co do zaślepienia to spokojnie, narazie tylko piaskowanie wchodzi bo przecież muszę te ramę pospawać i poszukać ewentualne pęknięcia. Do malowania wszystko po zaślepiam w odpowiedni sposób
![]() ![]() Co do airbox-a to będę się martwił później, narazie walczę z coraz to gorszym katarem a tak bardzo nie chcę odpuszczać sobie dłubania w garażu. Szparag a czy czasem po wymianie króćców z kastracyjnych na pełen przelot nie będę musiał wymienić dysz w gaźniku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: LC4
Przebieg: ...
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 20 godz 4 min 21 s
|
![]()
Co do piaskowania, to zabezpiecz, gwinty i wszystkie prowadzenie śrub, oraz siedziska łożysk, jak tego nie zrobisz to będziesz bardzo żałował. Np, łożysko główki ramy zacznie ci wylatać
![]() Co do dysz to sprawdź jakie masz, bo z tym bywa różnie, mógł już tam ktoś kopać. Zarówno główne jak i wolnych. Jakie powinny być masz w serwisówce. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
|
![]()
W samej ramie to tak naprawdę jedyne siedzisko łożyska to te z główki ramy. Osadzę tam stary wsad łożyska i sru. Ewentualnie klej do łożysk jakby fucktycznie coś się pierdzieliło. Te tuleje nie wiem jak zabezpieczyć...mam weekend na kombinejszyn wiec coś się wymyśli....śruba i podkładki...zobaczymy.
Zobaczymy co z dyszami, narazie za szybko to wszystko idzie, jeszcze coś spierdziele. Pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
remont czy uzywany silnik | andsoj | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 66 | 28.12.2012 22:33 |
Remont Silnika | ferolo | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 27 | 12.07.2012 23:28 |
remont silnika | bartol | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 73 | 21.03.2011 13:23 |