|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
29.05.2010, 01:48 | #1 |
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: .......
Online: 4 tygodni 16 godz 56 min 3 s
|
szyba - MGG czy MRA?
Potrzebuję porady.
Po jednej z pierwszych przejażdżek nowozakupioną AT i pierszej glebie uszkodzeniu uległa szyba (zainstalowana była podwyższona szyba MGG). Powiedziano mi że są nieco kruche;-) Teraz nie wiem co zrobić? czy kupić kolejną MGG i się więcej nie wywracać (co jest bardzo mało prawdopodobne)? czy może zainwestować w inną, np MRA, która jest nieco droższa... ale czy trwalsza? oto jest pytanie? W necie znalazłem taką: http://www.moto-akcesoria.pl/szyba-m...styczna,p,7227 Warto w to inwestować czy poszukać dalej czegoś innego? Pomóżcie please... |
29.05.2010, 10:09 | #2 |
Miasto: łódź
Motocykl: R 1100 GS
Online: 4 dni 22 godz 27 min 57 s
|
nie porownywac gowna do twarogu, bra sa spasowane idealnie jak oryginaly, mgg to jakas porazka, niespasowane, zle dogięte otwory krzywo powiercone. Nawet jak uda sie nagiąc i wcisnąc mogą pekac. Mialem w trampku i nigdy wiecej
|
29.05.2010, 10:48 | #3 |
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: F 800 GS
Online: 1 tydzień 4 dni 14 godz 35 min 12 s
|
Miałem mgg i mam teraz mra. Mgg zrobił się pajączek bez wywracania od samych drgań Może zmienili materiał ale jeśli robią z tego samego to raczej mgg nie polecam. Aczkolwiek cena mgg jest atrakcyjna. Wybór należy do ciebie
|
29.05.2010, 11:44 | #4 |
Gość
Online: 0
|
A ja polecę szybę Givi wysoką jest elastyczna fajnie wykonana i wysoka
Pozdro |
29.05.2010, 12:10 | #5 |
Miasto: W-wa
Motocykl: RD07 W stanie malinowym:)
Online: 7 godz 45 min 34 s
|
mam MRA i jestem zadowolony. Wkurzają mnie jej pewne ajspekty ale nie chce mi sie o tym pisać. MGG to gówno nad gównami. lamie sie na ostre kawałki.
Kup MRA skoro nie stac cię na oryginał |
29.05.2010, 13:24 | #6 |
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
Online: 5 miesiące 1 tydzień 4 dni 8 godz 34 s
|
Co nieco o szybach jest tu: http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=4725
|
30.05.2010, 22:20 | #7 |
Miasto: Gorzkie Pole/k.Poznania
Motocykl: xl883 Iron
Online: 5 dni 8 godz 38 min 19 s
|
Czego by nie mówić oszybach MGG, to jedno jest pewne... w razie gleby są niskie koszty.
Jak w trampku przelecialem przez kiere, to szybka MGG pękła i spokój. 120zl i koniec wydatków. Kiedy zaś w Afri miałem podobny lot, to szyba wytrzymała (oryginał) natomiast czacha poszła w kawałki... Zawsze pęka naslabsze ogniwo... Poza tym cena MGG jest 3 razy niższa niż MRA, wiec to jak by porównywać skode fabie z Audi a6... Ja pewnie kupilbym MGG.
04.06.2010, 21:48 | #8 |
łorsoł
Miasto: Suchy Dwor
Motocykl: T7
Przebieg: Za mały
Online: 3 tygodni 4 dni 48 min 32 s
|
hej,
dzisiaj zrobilem ponad 200km z nowa szyba wysoka od MGG; ganiam w Shoei Hornet DS; mam 190 wzrostu, standardowe siedzenie; szyba w 07a wystaje ponad czache 46cm. co do montazu - zero problemow; wszystkie dziurki tam gdzie powinny byc, nic nie trzeba szlifowac czy dowiercac; jazda - zadnych wibracji i drgan; do 140km/h jest przyzwoicie cicho, potem zaczyna szumiec, ale dla mnie absolutnie znosnie; przy moim wzroscie struga idzie mniej wiecej od polowy szybki w gore, do tego jest nie tak mocna, wiec jazda z otwarta przylbica jest dlugo mozliwa, choc ja nosze okulary i one mi tu pewnie troche pomagaja; wracajac do strugi - nie mam chlodzenia szczeki, reszta wentylacji na gorze kasku super; nie ma absolutnie zadnych dziwnych turbulencji czy zawirowan; w koncu nawet w okolicach 180km/h moge spokojnie obrocic glowe - przy oryginalnej szybie struga trzyma moj kask tak mocno, ze obrot glowy jest diablo trudny; co do samego torsu, to jezdze w zbroi wiec jestem w niej calkiem szeroki i jest naprawde ok - nie czuje sie zrzucany z siodla; minusy - mam szybe bezbarwna, i mimo ze widac przez nia bardzo dobrze, to sam obraz jest lekko znieksztalcony, jakby rozmyty; minimalnie, ale zauwazalnie; nie ma powiekszania czy oddalania obiektow, tylko te mikro rozmazanie; przy lekkich offowych dojazdowkach troche to denerwuje, gdy trzeba 'patrzec pod nogi' a dzien sloneczny i cienie sie tam mieszaja z kamieniami i blotkiem; dwa - przy maksymalnie skreconej kierownicy dotykam szyby; pewnie to wynika troche z ustawienia kierownicy bardziej w pionie, gdyby kierownice pochylic tak, jak byla u mnie pierwotnie, bylo by raczej ok; wszystkie powyzsze porownania do oryginalnej szyby; nie jezdzilem nigdy z inna szyba (MRA, GIVI, itp), wiec nie twierdze, ze nie moze byc lepiej (czy gorzej); generalnie, mialem zamawiac takze deflektor dla porownania i wybrac lepsza opcje, ale jest tak dobrze na tyle, ze zostaje na razie tylko z MGG; pzdr, l. Ostatnio edytowane przez lorsol : 04.06.2010 o 22:13 |
|
|