![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2022
Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM 1290 Super Duke R; R1250 GSA; 990 Adventure; MZ 251
![]() Online: 5 dni 8 godz 3 min 54 s
|
![]()
Siemanko.
Na ten sezon planuję zaatakować offroadową Grecję. ![]() Cała trasa mierzy prawie 4100 km ale zamierzam wyciąć z niej wschodni odcinek i zacząć od granicy z Macedonią i jechać na południe w stronę Aten i Sparty. Następnie zawrotka i powrót również po TET zachodnim wybrzeżem i powrót pod Macedonię. Czas jaki planuję przeznaczyć to maksymalnie 2 tygodnie wraz z dojazdami. Na kilku filmikach widziałem, że miejscami jest ciężkawo więc sam nie wiem ile uda się przejechać ale jestem dobrej myśli ![]() Gdyby ktoś miał ochotę dołączyć, serdecznie zapraszam. Co do terminu to myślę o maju/czerwcu ale to jeszcze nie jest pewne. W zeszłym roku w połowie czerwca w Albanii na TET miałem 43°C ![]() Jeśli macie jakieś doświadczenia, z chęcią zapoznam się z sugestiami, w Grecji nie było mnie ponad 10 lat...
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2012
Miasto: RLU
Motocykl: RD04
Przebieg: niski;)
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 6 dni 15 godz 29 min 53 s
|
![]()
Jechałem niedługi odcinek od granicy z Macedonią w stronę Olimpu w zeszłym roku. Łatwe szerokie szutry. Widokowo nieszczególnie. Ale serpentyny pod Olimpem podbiły moje serce
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2020
Miasto: Chrząstawa Wielka
Motocykl: Yamaha 1VJ/Huska FE501
Przebieg: rośnie
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 6 godz 12 min 29 s
|
![]()
Grecki tet poniżej Karpenisi, czyli cały w zasadzie Peloponez, jest tyczony palcem po mapie (odnoszę wrażenie że lineseman go nie przejechał tylko wytyczył). W zeszłym roku po Hellas Rally stwierdziliśmy ze sobie pojedziemy. No to tak, primo, maj nie czerwiec, czerwiec na Peloponezie to już ponad 30 stopni. Secundo, trasy w górach są bardzo wymagające, my jechaliśmy na EXC/FE więc był fun, ale klocem to bym się tam nie pchał. Tertio, woda, woda, woda. Quatro, jak w Grecji nie ma problemu z tankowaniem tak na Peloponezie jest, szczególnie w górach.
Wracając do pierwszego zdania, ten Tet traktowaliśmy dosyć luźno bo często zdarzało się że ślad był całkiem zajebany albo kończył się w krzakach lub na urwisku. Ale tak poza tym, zajebiście. Spanie na szczytach gór, jazda po pięknych wyjebach, zapomniane wioski w których karmią jak za dawnych czasów. Wróciłbym |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
2025 KTM 450 RALLY Replica | Ronin78 | KTM | 5 | 21.08.2024 15:40 |
Przełomowe zmiany w NAT na rok 2025 | Danny | CRF 1000 L | 9 | 06.08.2024 20:09 |
2025 990 Super Enduro | Babel | KTM | 12 | 12.06.2024 13:02 |