Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Umawianie i propozycje wyjazdów

Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 08.02.2025, 21:14   #1
Conorian

Conorian's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: KTM 1290 Super Duke R; R1250 GSA; 990 Adventure; MZ 251
Conorian jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 8 godz 3 min 54 s
Domyślnie TET Grecja 2025

Siemanko.

Na ten sezon planuję zaatakować offroadową Grecję.

Cała trasa mierzy prawie 4100 km ale zamierzam wyciąć z niej wschodni odcinek i zacząć od granicy z Macedonią i jechać na południe w stronę Aten i Sparty. Następnie zawrotka i powrót również po TET zachodnim wybrzeżem i powrót pod Macedonię.

Czas jaki planuję przeznaczyć to maksymalnie 2 tygodnie wraz z dojazdami.

Na kilku filmikach widziałem, że miejscami jest ciężkawo więc sam nie wiem ile uda się przejechać ale jestem dobrej myśli

Gdyby ktoś miał ochotę dołączyć, serdecznie zapraszam.

Co do terminu to myślę o maju/czerwcu ale to jeszcze nie jest pewne. W zeszłym roku w połowie czerwca w Albanii na TET miałem 43°C Trochę ciepławo.

Jeśli macie jakieś doświadczenia, z chęcią zapoznam się z sugestiami, w Grecji nie było mnie ponad 10 lat...

https://www.youtube.com/@conoriansride
Conorian jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.02.2025, 22:35   #2
Rojek

Rojek's Avatar

Miasto: RLU
Motocykl: RD04
Przebieg: niski;)
Rojek jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 6 dni 15 godz 29 min 53 s
Domyślnie

Jechałem niedługi odcinek od granicy z Macedonią w stronę Olimpu w zeszłym roku. Łatwe szerokie szutry. Widokowo nieszczególnie. Ale serpentyny pod Olimpem podbiły moje serce Poznałem granice przyczepności E09 na suchym
Rojek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.02.2025, 22:42   #3
ctomch

ctomch's Avatar

Miasto: Chrząstawa Wielka
Motocykl: Yamaha 1VJ/Huska FE501
Przebieg: rośnie
ctomch jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 3 dni 6 godz 12 min 29 s
Domyślnie

Grecki tet poniżej Karpenisi, czyli cały w zasadzie Peloponez, jest tyczony palcem po mapie (odnoszę wrażenie że lineseman go nie przejechał tylko wytyczył). W zeszłym roku po Hellas Rally stwierdziliśmy ze sobie pojedziemy. No to tak, primo, maj nie czerwiec, czerwiec na Peloponezie to już ponad 30 stopni. Secundo, trasy w górach są bardzo wymagające, my jechaliśmy na EXC/FE więc był fun, ale klocem to bym się tam nie pchał. Tertio, woda, woda, woda. Quatro, jak w Grecji nie ma problemu z tankowaniem tak na Peloponezie jest, szczególnie w górach.
Wracając do pierwszego zdania, ten Tet traktowaliśmy dosyć luźno bo często zdarzało się że ślad był całkiem zajebany albo kończył się w krzakach lub na urwisku.
Ale tak poza tym, zajebiście. Spanie na szczytach gór, jazda po pięknych wyjebach, zapomniane wioski w których karmią jak za dawnych czasów.
Wróciłbym
ctomch jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania