![]() |
#21 |
![]() |
![]()
Moto z wyspy zawsze są pognite - jak nie są, to wyjątek, który ... Swego czasu w jednym egzemplarzu CBR tylną ośkę wybijałem dwu-kilowym młotkiem. Sam miałem Sprinta 955 z licznikiem w milach, gdzie ośki kiwaka po za tym, że nie dało się normalnie wyciągnąć, to zeżarte do cna. Powietrze przesycone solą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
![]() Zarejestrowany: Aug 2013
Miasto: xxx
![]() Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 23 godz 41 min 57 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() |
![]()
To nie jest reguła, koleżka ma Crosstourera z wysp gdzie nie ma żadnych objawów jak tu piszecie
![]() |
#24 |
Administrator
![]() |
![]()
Wyspa mała nie jest może jeden trzyma nad oceanem inny w środku , jeden na dworzu drugi w garażu z dbaniem też różnie.
Pewnie stąd różnice.
![]() |
#25 |
Zelektryzowany
![]() |
![]()
Uderz w stół...
A honda odpowie 6-letnią gwarancją na motocykle. https://www.advrider.com/honda-annou...nded-warranty/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() |
![]()
Polecam zapoznać się z warunkami gwarancji oraz obszerną listą wyłączeń.
Dwa z nich (dotyczące tematu korozji) poniżej: 9) jakichkolwiek uszkodzeń lub pogorszenia stanu Motocykla wynikających z upływu czasu (np. naturalne blaknięcie pomalowanych lub powlekanych powierzchni, łuszczenie blachy, korozja oraz inne naturalne pogorszenie stanu Motocykla); 10) jakichkolwiek uszkodzeń lub pogorszenia stanu Motocykla spowodowanych pęknięciami, złamaniami lub uszkodzeniami na skutek mrozu, utleniania lub korozji; |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() |
![]()
Warunki gwarancji już nie raz były dowodem, "że klient to cymbał i można go dymać" w rozumieniu korpo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() |
![]()
Częściowo zgadzam sie z kolegami którzy twierdzą że motocykle z UK sa w kiepskim stanie. Troche to wina klimatu, a trochę użytkowników, którzy nie dbają o sprzęty chodziaż wielu z nich jeździ co dziennie do pracy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() |
![]()
Mam pytanie od strony mycia motocykli.
Czy zauważyliście negatywny wpływ, na przykład korozję niektórych elementów, powstającą w skutek częstego używania myjek bezdotykowych z agresywną chemią?
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() |
![]()
Często myję motor na samoobsługowych i nie zauważyłem tam żadnej chemii agresywnej, to z autopsji przeszło 15lat i trzeciego motoru. Tak wiem są agresywne chemie ale na myjkach dla ciężarowych i widzę efekty-tragedia co potrafi zrobić taka chemia z lakierem.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
BMW rally 3 czy jakoś tak..... | Vertus72 | Ciuch Afrykańczyka | 30 | 07.05.2016 09:18 |
Czy to trzeba jakos smarowac?? | betu | Hamulce, kola, opony | 41 | 23.01.2013 09:11 |